04 de maig 2009

Curs bàsic de l'ús del fotolog

Després d'haver donat un vol pel món fotologuero veig que faig un mal ús del fotolog... He estat bastant inútil perquè, tonta de mi, no me n'he adonat fins ara! De fet, es podria fer un estudi de l'ús real del fotolog i creieume, sorprendria. Jo tenia entès que el fotolog servia per penjar una fotografia (diària, si es vol) amb un text explicatiu a sota que els teus amics, o altrament coneguts com a "Efes", et comentaven. Per tant podem parlar de tres grans grups ben diferenciats: la foto, el text i els comentaris, tot i que només parlaré dels temes escrits (text i comentaris), ja que el tema fotos m'atreviria a dir que és molt més extens, i això ja es dir!
El text que acompanya la foto pot dir-ne alguna cosa, del teu estat d'ànim, pot ser un escrit "literari", entre altres. He trobat, fins i tot, fotografies sense text explicatiu i he deduit que podria ser per dues raons: la primera, perquè no tenien res a dir; la segona, perquè els fotia pal escriure. Pensava també que aquests escrits havien d'estar escrits, fos amb la llengua que fos, sense faltes, però ,com ja havia pogut comprovar temps enrera, era mentida, per tan podem trobar coses com: "
tatimuuuuu" (que és una forma molt utilitzada). Un altre aspecte a destacar és el de la repetició de lletres (com es pot comprovar a l'exemple anterior) sembla que aquesta pobra gent s'enrampi amb el teclat i li quedi el dit enganxat a la lletra (però és una hipòtesi que descarto perquè passa sempre amb les mateixes lletres i a més amb les mateixes paraules... quelcom realment sospitós). L'altre hipòtesi que tinc és que potser volen augmentar constanment la importància o bé el to d'una lletra i nose... potser és això. Després tenim la barreja d'idiomes. Això és algo seriós, seriós. Aquesta gent tenen un greu problema d'identitat lingüística! No s'aclaren i clar trobem coses com: "porque la capulla me ha abandonado durante 5 dias.. :'( eeste finde espero verte eh, fuet et trobu a faltar." Déu n'hi dó! A més utilitzen les emoticones que ens hem d'imaginar entre tots plegats. Les més utilitzades són: :) [o la seva variant =)], :( [o amb repetició :((((((((((((] i (L) que ve a ser un cor.

Bé, deixant de banda el tema "textos explicatius de fotos" parlem dels comentaris.
Jo crec que si no tens una mitjana de 15 comentaris (on es compleixin la repetició de paraules, la mescla d'idiomes...)que diguin: "
patriii(L_)", "tkkkkkkkkkkiero", "pppatri:D q maca la foto! unpeeeeeto!" , entre altres, no ets ningú, però és que alhora n'has d'haver deixat 20 més a d'altres fotologs! I es clar si tu no en deixes els demés tampoc te'n deixen a tu i si tu no en tens ja no ets ningú i si no ets ningú estàs ACABAT! En definitiva, és un cerle viciós del qual no pots sortir un cop hi has entrat. El més fort és que si no ho fas tampoc ets ningú i llavors et preguntes: com pot ser? Jo desgraciadament no trobo respostes. I el que realment trobo molt fort és com poden ser amics entre ells perquè és gent molt falsa entre ells: com tenen els sants pebrots de posar: "k wapesss :) tastimu mol martaaaaa!!!! ptns (K)" quan és la foto que ha quedat més malament de tot el fotolog! i a part les redundàncies: "ptns (K)" doble petons!

Bé, t
ot un festival aquesta gentussa... El fotolog ja no és el que era. Seguiré un altre dia esplaiant-me amb exemples i altra informació sobre aquest meravellós món dels fotologs (o amb la seva abreviació: flog).

2 comentaris:

Guillem Benejam ha dit...

No n'he tingut mai, ni crec que en tengui mai. I que consti que encara sóc qualcú i més, i açò sense "flog", eh!

No hi he cregut mai, i una de les coses que m'ho han fet creure és per tota la incultura respecte a faltes i barbaritats que s'hi troben. Dic que açò els dur cap a suspendre català, però no sé, eh...

Que mori FOTOLOG!

Mireia ha dit...

Em referia a la gent que té fotolog, que si no entra dins el cercle viciós no és ningú i per tant no cal que tingui fotolog (una cosa com ara jo xD)

Potser m'he explicat malament :P